Musim KEtigo

Ngganu nyong dolan meng nggone kaki Karta lah guwe terus biasa ndopokan lah kang, ndopok ndopok ora nggenah akhire sampailah pada itung2an penamaan musim sing dinggo wong Jawa…

“Ki giye koh nangapa musim kemarau nang wong jawa diarani musim Ketigo? padahal nek musim udan mung diarani musim rendeng”

“Lha ya jan jane musime ncen ana telu soale”

” Lha deneng sing siji dijenengi musim rendeng udu keloro apa musim kepisan??”

“Wah ya beda lah, siki nek musim kemarau giye diarani musim Ketigo soale ncen anane nang musim nomer telu”

” Lha musim lorone apa ki??”

” Ya musim udan lah,kon musim apa sih????”

“Lha guwe deneng mung loro lah, sing siji endi??? Oh ya musim pancaroba mbok ki nomer sijine???”

“Hush ya udu lah, guwe kan musim kepapat!!!”

“Lho koh terus kepapat???”

” Lha iya, nek musim pertamane ya beda2 maning, sesuai kondisi iklim cuaca daerahe dewek dewek”

“Contone????”

” Gampangane nek siki ya musiiiiiiiiimmmmmmmm………….

MUSIM PEMILU DALOOOOOO!!! oooh bocah kuliah ora lulus2 ya genah, dadine ora ngerti siki musim apa!!!!!!!!”

“Ndelengaken dalan ya!!!!mbok akeh gambar wong sugih pada poto!!!!”

” Ngesuk lah nembe nomer sijine isa musim kepungan, musim tandur, musim panen, musim layangan, musim kucing kawin, musim kondangan, musim kawinan”

***************************************ASEM*****************************************

” Ngomong karo wong nDesa!!!!!!!!!!! Jan susah temen sih ya!!!!!!!!!”

Advertisements
Comments
11 Responses to “Musim KEtigo”
  1. elysiarizqy says:

    anotherorion said: MUSIM PEMILU DALOOOOOO!!! oooh bocah kuliah ora lulus2 ya genah, dadine ora ngerti siki musim apa!!!!!!!!”

    musim wit woh gambar calegkaro musim wong pada ngapiki2 rakyat

  2. nahyez says:

    mboten ngertos mas….

  3. ihinclp says:

    musim belah duren

  4. wrseno says:

    neng jawa malah ora mung papat mangsane (musim)…akeh banget…ana mangsan duren, mangsan rambutan, mangsan jambu, mangsan duku, mangsan won mbarang gawe,mangsan tandur, mangsan panen, mangsan …. lah akeh…

  5. ramanefatih says:

    Musim ketigA kang, udu ketigO….Mangsane wong susah segA karo lengA hehe

  6. jatiagung says:

    musim jangkrik mayuh pada ngobor

  7. anotherorion says:

    elysiarizqy said: musim wit woh gambar calegkaro musim wong pada ngapiki2 rakyat

    kayane wis mulai evolusi loh kang ngesuk tukulane kira2 apa kuwe wite??

  8. anotherorion says:

    ihinclp said: musim belah duren

    musim julia perez selingkuh!!!!!!!tumben kang potone kiyuttttkaya tukang model baen loh

  9. anotherorion says:

    ramanefatih said: Musim ketigA kang, udu ketigO….Mangsane wong susah segA karo lengA hehe

    wakakakak anu kegawa logat jogja sih kang dadine ya musim ke tigo, musim ke duo kaya guwe hehehe

  10. anotherorion says:

    wrseno said: neng jawa malah ora mung papat mangsane (musim)…akeh banget…ana mangsan duren, mangsan rambutan, mangsan jambu, mangsan duku, mangsan won mbarang gawe,mangsan tandur, mangsan panen, mangsan …. lah akeh…

    wong jawa genah ana ana baen koh

  11. anotherorion says:

    jatiagung said: musim jangkrik mayuh pada ngobor

    sisan nggolet tikus karo ula apa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: