Javascript

Penemuan terbesar umat manusia menurutku bukan bom nuklir, melainkan bahasa, karena dengan bahasa, manusia bisa saling berbagi ilmu, termasuk ngempi dini hari begini, coba klo saja dulu bapak ibu kita ogah ngajarin kita ngomong, bisa seterbelakang apa kita hari ini?

Dari bahasa bahasa yang paling banyak digunakan di dunia, javascript menempati posisi ke 14. Bukan javascript, bahasa pemrograman yang banyak dipakai buat iklan adsensenya google, melainkan bahasa jawa. Bahasa jawa diucapkan oleh lebih dari 75,5 juta orang. Heran, prasaan bangsa Indonesia ada 200juta orang, tapi malah bahasa Indonesia ga masuk dalam 20 besar bahasa paling banyak diucapkan di dunia? Apa karena bahasa jawa juga banyak digunakan di Suriname, Malaysia sama Singapur ya???

Nah di jawa sendiri javascript nya ada macem2 dari ujung timur sampe ujung kulon (daerah banten, beberapa desa di Indramayu, Cirebon). Mungkin yang paling sering kupake ya logat jogjascript (bandek) dan ngapakscript (ngapak). Jogjascript merujuk bahasa jawa mataraman yang lebih banyak menggunakan vokal O sementara ngapakscript lebih banyak menggunakan vokal A. Perbedaannya jika jogjascript menggunakan kaidah tingkatan bahasa ngoko, madya, kromo, ngapakscript hanya mengenal satu tingkat bahasa, blakasutha, setipe sama logat suroboyonan keknya 😀

Di jawa ada ungkapan desa mawa cara, setiap desa memiliki peraturannya sendiri. baik dari segi budaya maupun bahasa, itu makanya biarpun sama2 ngomong pake bahasa jawa, kadang ada idiom yang hanya dimengerti dan berlaku di tempat2 tertentu. Mungkin juga karena orang jawa seneng membuat istilah2 baru yang aneh bin ajaib x yah?

Ndrewak, mlecing, ndlidig, gejus, gali, nylekuthis, polo, dobol, lengob

belum ditambah boso walikan ala Malang atau gaya jogjaan yang makin menambah ribet bahasa jawa bagi orang2 yang belum mengenalnya 😀

Tapi hermannya, kenapa justru huruf hanacarakanya malah tenggelam digerus zaman?? kenapa ga bisa seeksis kanji/hangul, huruf cina, arab atau setidaknya seperti huruf thai dan devanagari yang jadi tuan rumah dinegeri sendiri? apa ini bagian penyeragaman oleh pemerintah masa lalu? atau memang sengaja dianaktirikan demi huruf latin?? apa kabar juga aksara sunda?huruf bali dan surat batak? ngaku deh sebagai orang jawa justru aku sendiri malah dah lupa sama aksara hanacaraka, baik dari sekedar aksara2 murninya sama aksesoris aksaranya, tapi setidaknya aku masih seneng ngobrol pake basa jawa biarpun mo dikatain kampungan kek, udik kek, ga nationality kek halah luweh ora urusan ora urunan, reang ya kampleng, senggol ya bacok angel2 temen. Daripada hilang dimakan jaman ntar eksis di negeri sebelah ngamuk lagi.

*bonus dagelan ngapakscript Samidi – Antonim, ketawa ditanggung penumpang
*gambar nyomot dari sini dan sini

Advertisements
Comments
219 Responses to “Javascript”
  1. nawhi says:

    bahasa jawa emang banyak macamnya tiap daerah, itulah sebabnya kenapa aku masih suka binun klo kamu ngomong jawa karena ada beberapa kata yg aku ga ngerti.kalo aku prefer pake bahasa indonesia dalam menulis karena untuk memudahkan orang non jawa untuk mengerti tulisanku. kalo di keseharian aku tetep pake jowoan ngomongnya.

  2. anotherorion says:

    nek aku segelem2 sih wan, campur2 indonesia jawa, tapi nek ngobrol enakan basa jawa

  3. enkoos says:

    anotherorion said: kenapa justru huruf hanacarakanya malah tenggelam digerus zaman??

    ya tergantung kitanya dong. gelem nggawe opo gak. podo ae karo bosone, nek gak tau dienggo yo gak eksis. tandatanganku nggawe honocoroko. dan itu dari SMA loh. gak berubah.

  4. nitnot says:

    Mas nya tiang pundi tho? Tiang listrik apa tiang jemuran? HeheheAku gede di bdg, tp ngobrol msh seneng pake bhs. jawa..

  5. anotherorion says:

    enkoos said: ya tergantung kitanya dong. gelem nggawe opo gak. podo ae karo bosone, nek gak tau dienggo yo gak eksis. tandatanganku nggawe honocoroko. dan itu dari SMA loh. gak berubah.

    soale susah juga sih mbak nek meh nyinauni secara publik (misal dibandingke boso arab wae, meh moco Qur’an arab, nang bungkus mie instan wae ono sik tulisane arab) nek hanacaraka kan jarang po meneh pas SMAku biyen ga ono pelajarane padahal nang jogja lho! opo karena banyak siswa luar daerah dadi ditiadakan yo?

  6. anotherorion says:

    nitnot said: Mas nya tiang pundi tho? Tiang listrik apa tiang jemuran? HeheheAku gede di bdg, tp ngobrol msh seneng pake bhs. jawa..

    alhamdulillah kulo tiang jaler mbak wkwkwkasli cilacap numpang gede teng yogjalho mbak nita emange asli pundi? kok bisa boso jowo to?

  7. puritama says:

    Kulo mboten sinau aksara sunda wektos sekulah e, mas.. :-/

  8. nitnot says:

    lahir dan gede di bdg, ibu kebumen, bapak wonogiri.. jadi jawanya lumanyan rada ngapak2 😀

  9. anotherorion says:

    puritama said: Kulo mboten sinau aksara sunda wektos sekulah e, mas.. :-/

    tapi mulok bahasa sundane ada kan ver? le omong koncoku aksara sunda ma honocoroko mirip tapi di link atas kuwi beda ternyata

  10. anotherorion says:

    nitnot said: lahir dan gede di bdg, ibu kebumen, bapak wonogiri.. jadi jawanya lumanyan rada ngapak2 😀

    biasane nek wong jawa mbak kapanpun dan dimanapun tetep dipake bosone, eh tapi biasane nek temen2ku pada kerja dibandung, balik ke cilacap cengkok sundanya pasti kebawa, jadi ngomong jawa rasa sunda lah hehehehe

  11. puritama says:

    Sumuhun aya ateuh, pasti tak bawa sing alusnya *bawaan rumah :-)cuma mungkin karena usernya ga seakeh jowo, ya pada roaming kalo aku koar2 neng kene.. XD

  12. nieuwverhaal says:

    sesuk we le moco ..wis angop2 .. wetenge ra karuan …* halah njuk curhat ik …

  13. anotherorion says:

    puritama said: Sumuhun aya ateuh, pasti tak bawa sing alusnya *bawaan rumah :-)cuma mungkin karena usernya ga seakeh jowo, ya pada roaming kalo aku koar2 neng kene.. XD

    sebenere pengen juga ver sinau bahasa sunda, dari kecil hidup di emperan sunda malah ga bisa2 cuma bisa koar2 abdi bogoh ka anjeun doang

  14. anotherorion says:

    nieuwverhaal said: sesuk we le moco ..wis angop2 .. wetenge ra karuan …* halah njuk curhat ik …

    halah tante nek angop ki mripate sik ra karuan, nek wetenge ra karuan yo madang 😀

  15. enkoos says:

    anotherorion said: hanacaraka kan jarang po meneh pas SMAku biyen ga ono pelajarane padahal nang jogja lho! opo karena banyak siswa luar daerah dadi ditiadakan yo?

    heh??? sing bener ae rek, mosok gak ono.jamanku sekolah mbiyen ono je. Boso Jowo dan honocoroko diwulangno, mulai dari SD kan. Biar nggak lupa, aku tuku buku “kawruh boso Jowo pepak.” Isinya lumayan lengkap dan ada honocorokonya. Bukune koyo ngene. Kalau memang susah untuk nyinauni karena di publik jarang ada, ya timbulkan aja niat dari diri sendiri. Kalau bukan kita sendiri yang ngerawat, trus sopo maneh?

  16. anotherorion says:

    enkoos said: heh??? sing bener ae rek, mosok gak ono.jamanku sekolah mbiyen ono je. Boso Jowo dan honocoroko diwulangno, mulai dari SD kan. Biar nggak lupa, aku tuku buku “kawruh boso Jowo pepak.” Isinya lumayan lengkap dan ada honocorokonya. Bukune koyo ngene.

    suer ewer ewer mbak, nang muha ga ono e. tak kiro kudune nang jogja ono jebule ora, malah diokehi sinau boso arabe apalan qur’an hadits ben dino wah ngasi mbalik ra apal meneh ki. Yo kuwi pengen ajar2 honocoroko meneh mayan to gayane nggo bahasa rahasia2an wkwkwkwkwkwkgambare ra iso diquote mbak, mbuh ki MPku ga iso dijak ngequote gambar mangkane nek perang emo vs mbak niez ro mbak arie mesthi kalah

  17. enkoos says:

    anotherorion said: gambare ra iso diquote mbak, mbuh ki MPku ga iso dijak ngequote gambar mangkane nek perang emo vs mbak niez ro mbak arie mesthi kalah

    wah aneh tenan. emo ki opo? emoticon kae? lha kapan iko sing menehi kerpekan emoticon kan awakmu yo? njur saiki malah sing ngajari ra iso ngequote.

  18. enkoos says:

    anotherorion said: Yo kuwi pengen ajar2 honocoroko meneh mayan to gayane nggo bahasa rahasia2an wkwkwkwkwkwk

    Muha ki ngopo tho? Hadohhh…mbok yo ojo gaene didiskon tho yo yen nulis kuwi. Ra mudeng aku. Lha gek sinau saiki. Golek bukune njur sinau dewe. Yen gak salah, mbiyen aku nate nemu font Jowo trus tak bookmark. Ganti komputer, bookmark’e yo bablas.

  19. anotherorion says:

    enkoos said: wah aneh tenan. emo ki opo? emoticon kae?lha kapan iko sing menehi kerpekan emoticon kan awakmu yo? njur saiki malah sing ngajari ra iso ngequote.

    embuh kok mbak nek ngequote gambar emang ga iso, ketoke MPku deh nek ga themes e opo ya? soale ki themes jadul awit 2007

  20. anotherorion says:

    enkoos said: Muha ki ngopo tho? Hadohhh…mbok yo ojo gaene didiskon tho yo yen nulis kuwi. Ra mudeng aku.Lha gek sinau saiki. Golek bukune njur sinau dewe. Yen gak salah, mbiyen aku nate nemu font Jowo trus tak bookmark. Ganti komputer, bookmark’e yo bablas.

    muhammadiyah mbak 😀 hehe muha ki singkatan nggo muhammadiyah duanek bukune biyen wis do ilang keno banjir pas smp. saiki paling andelane mbah google. Eh ono to font honocoroko? nek huruf bali aku tau maca emang ono softwarenya, tapi lali jenenge

  21. ceuosi says:

    memang bahasa daerah itu membawa kedekatan tersendiri saat berkomunikasi. Misalnya kami yang sedang disini (UK). bila sedang berkumpul, kami lebih suka memnggunakan bahasa daerah masing-masing. Saya yang sunda lebih suka berbicara bahasa sunda, tapi teman saya yang jawapun mengerti dan kadang ikut nyampur. Sebaliknya teman saya yang banyak bersuku jawa, lebih sedang menggunakan bahasa jawanya, daripada bahasa indonesia ataupun bahasa inggris. Lebih merasa kekeluargaan begitu…

  22. nawhi says:

    kalo tujuanmu nulis pake boso jowo untuk menjaga eksistensinya aq mendukung ae. Malah ntar kapan2 aq tak posting bilingual agar semua mgerti.

  23. anotherorion says:

    nawhi said: kalo tujuanmu nulis pake boso jowo untuk menjaga eksistensinya aq mendukung ae. Malah ntar kapan2 aq tak posting bilingual agar semua mgerti.

    urung suwi kang rawins gawe lomba blog ngapak wan, moga2 taun ngarep iso diadakan meneh soale wingi aku mung dadi penontone thok

  24. anotherorion says:

    ceuosi said: memang bahasa daerah itu membawa kedekatan tersendiri saat berkomunikasi. Misalnya kami yang sedang disini (UK). bila sedang berkumpul, kami lebih suka memnggunakan bahasa daerah masing-masing. Saya yang sunda lebih suka berbicara bahasa sunda, tapi teman saya yang jawapun mengerti dan kadang ikut nyampur. Sebaliknya teman saya yang banyak bersuku jawa, lebih sedang menggunakan bahasa jawanya, daripada bahasa indonesia ataupun bahasa inggris. Lebih merasa kekeluargaan begitu…

    iya ceu, ceu = teteh = mbak kan?iya enaknya pake bahasa ibu lebih berasa kekeluargaan, seneng juga sama bahasa sunda enak didenger cuman ngga bisa2 mpe sekarang ya itu ceu ajian pamungkasnya cuman bisa bilang abdi bogoh ka anjeun xixixixi

  25. enkoos says:

    anotherorion said: Eh ono to font honocoroko? nek huruf bali aku tau maca emang ono softwarenya, tapi lali jenenge

    hanacaraka sudah diakui Unesco je. http://www.thejakartapost.com/news/2009/11/02/unesco-recognizes-javanese-alphabet.htmlsependek pengetahuanku, di Minang dan Bugis ada aksara khas. Bugis malah dipake untuk nama2 jalan, sama seperti aksara Jawa yang dipake untuk nama2 jalan. font hanacaraka, sik tak gugle disik yo. aku yakin dulu pernah ketemu.

  26. adearin says:

    Sampean ngapak ngendi mas?

  27. puritama says:

    *ngekekora papa mas, tapi kalo denger sunda mah agak mudeng kan? Aku ki ya padha wae, mangtaun2 di jogja, jowone ga isa apalagi ngobrol pake njowo, mung ngrtos sithik2 bae..

  28. anotherorion says:

    enkoos said: hanacaraka sudah diakui Unesco je. http://www.thejakartapost.com/news/2009/11/02/unesco-recognizes-javanese-alphabet.htmlsependek pengetahuanku, di Minang dan Bugis ada aksara khas. Bugis malah dipake untuk nama2 jalan, sama seperti aksara Jawa yang dipake untuk nama2 jalan.font hanacaraka, sik tak gugle disik yo. aku yakin dulu pernah ketemu.

    suku cia cia nang buton malah ngadopsi huruf hangeul mbak, papan namane juga pake hangeul, klo dari majalah koreane sih katanya coz hangeul vowelnya cocok buat diterapkan nang kono, kok ga kepikiran ngadopsi yang lokal dulu ya?? tapi gapapa lah mbak itung2 ben bangsane dewe juga iso sinau boso kono, nang kabupaten jatim (mojokerto nek ga salah) malah ada pelajaran wajib bahasa China sak hurup2e

  29. anotherorion says:

    adearin said: Sampean ngapak ngendi mas?

    nyong cipari mbak, cilacap, mbak wiek ya ngapak ta?

  30. anotherorion says:

    puritama said: *ngekekora papa mas, tapi kalo denger sunda mah agak mudeng kan?Aku ki ya padha wae, mangtaun2 di jogja, jowone ga isa apalagi ngobrol pake njowo, mung ngrtos sithik2 bae..

    asal ngucapinnya pas ga lagi berantem aja, klo cepet2 ya buyar ver hehehe, di cilacap malah ada kok satu kecamatan yang sunda tulen, cuma coz letaknya di timur sungai citanduy dimasukin ke jawa tengah deh

  31. enkoos says:

    anotherorion said: nang kabupaten jatim (mojokerto nek ga salah) malah ada pelajaran wajib bahasa China sak hurup2e

    gak apa apa sih belajar bahasa asing. Yang penting bahasa kita sendiri ojo sampek lali. Yang sering kuliat adalah, rame2 belajar bahasa asing, sedangkan bahasa sendiri kepothokan. Jangankan bahasa daerah, wong boso Indonesia ae podo payah.

  32. anotherorion says:

    enkoos said: gak apa apa sih belajar bahasa asing. Yang penting bahasa kita sendiri ojo sampek lali. Yang sering kuliat adalah, rame2 belajar bahasa asing, sedangkan bahasa sendiri kepothokan. Jangankan bahasa daerah, wong boso Indonesia ae podo payah.

    opo meneh nek wis abegeh abegeh 4L4y kae mbak, jyan wis bubar buntet nek dikon moco tulisane, nek nang ndesa mungkin jih mending ya mbak nek nyang pasar ngomong basa indonesia wae kerep diuneke kloloden roti kok wkwkwkwk

  33. enkoos says:

    anotherorion said: ek nang ndesa mungkin jih mending ya mbak nek nyang pasar ngomong basa indonesia wae kerep diuneke kloloden roti kok wkwkwkwk

    bwhahahahahahaa…..kloloden roti, glegek’en pecel. ki aku lagek nemu, dan langsung ku download.baca disini http://bsi.purworejo.asia/2008/06/font-hanacaraka-di-ms-word.htmldikasih tau situs yang menyediakan font hanacaraka buat words http://www.ziddu.com/downloadlink.php?uid=cKyilpmucrKZnOKnaaqhkZSrZqufmZao9nih hasilnya setelah kuketik di software “TextEdit”. Sebelum ditanya, TextEdit itu softwarenya apel krowak untuk pengolah kata. Mungkin koyok Notepad di Windows. Mungkin lho ya. Tapi kulihat ada yang janggal deh.contohnya penulisan nugrahani. di situ tertulisnya nugarahani. padadahal gra itu huruf ga dikasih cakra makanya bunyinya gra, bukan gara.—–edited—-gambare tak edit cak. Soale penulisan nugrahani dua kali.

  34. anotherorion says:

    enkoos said: bwhahahahahahaa…..kloloden roti, glegek’en pecel.ki aku lagek nemu, dan langsung ku download.baca disini http://bsi.purworejo.asia/2008/06/font-hanacaraka-di-ms-word.htmldikasih tau situs yang menyediakan font hanacaraka buat words http://www.ziddu.com/downloadlink.php?uid=cKyilpmucrKZnOKnaaqhkZSrZqufmZao9nih hasilnya setelah kuketik di software “TextEdit”. Sebelum ditanya, TextEdit itu softwarenya apel krowak untuk pengolah kata. Mungkin koyok Notepad di Windows. Mungkin lho ya.

    sip mbak nuwun link e tak sedot sikkuwi nggon purworEjo ne wae E ne barang ga ketok

  35. dhekawe says:

    bahasa, menjadi identitas….nyong neng jakarta suwe, tapi nek terima telfon sekang kancane, ya nganggo bahasa perngapakan,…. ora usah isin

  36. anotherorion says:

    eh kok pangkon e barang piye lhe ngetoke ya?? kuwi kan diwaca dadimatur nuwuna linke mbaka??

  37. anotherorion says:

    dhekawe said: bahasa, menjadi identitas….nyong neng jakarta suwe, tapi nek terima telfon sekang kancane, ya nganggo bahasa perngapakan,…. ora usah isin

    ah ya pada baen, genah nek batirku bali ngomonge lu gua lu gua be diunekna keloloden roti.tau loh kang, batirku cewe anu nang jogja be kepethuk enggane gole ngomong ngejak basa endonesia, isin maring batire mbok, nyong ya bebeh wong kawit miyen nek jonjangane be ngapak? ya tetep tak ladeni ngapak suwe2 ya kanane keli, kawus koweh wkwkwkwk

  38. enkoos says:

    anotherorion said: kuwi nggon purworEjo ne wae E ne barang ga ketok

    jadi belajar juga kan akhirnya dengan omong2an gini. aku tadinya nggak ngeh mengenai “purworejo”setelah ku tulis ulang, iyo tibakne. re = ra diwenehi pepet. paling tidak, sudah lumayan daripada nggak ada sama sekali. coba di gugel, kan akeh sing menawarkan font hanacaraka. iki mau cepet2an. mudah2an sih ada yg lebih sempurna.

  39. thetrueideas says:

    Injih mas… *asal ngomen*

  40. enkoos says:

    anotherorion said: ah ya pada baen, genah nek batirku bali ngomonge lu gua lu gua be diunekna keloloden roti.tau loh kang, batirku cewe anu nang jogja be kepethuk enggane gole ngomong ngejak basa endonesia, isin maring batire mbok, nyong ya bebeh wong kawit miyen nek jonjangane be ngapak? ya tetep tak ladeni ngapak suwe2 ya kanane keli, kawus koweh wkwkwkwk

    Huuuu…priyo sentimen. karo aku ra nganggo boso ngapak maneh, mongko ndisik jarene apene nyauti ngapak2 nggo aku. *melet*

  41. anotherorion says:

    enkoos said: jadi belajar juga kan akhirnya dengan omong2an gini.aku tadinya nggak ngeh mengenai “purworejo”setelah ku tulis ulang, iyo tibakne. re = ra diwenehi pepet.paling tidak, sudah lumayan daripada nggak ada sama sekali. coba di gugel, kan akeh sing menawarkan font hanacaraka. iki mau cepet2an. mudah2an sih ada yg lebih sempurna.

    wkwkwkwk hooh mbak asik ki, iso ketoke mbak nang Ms Word nang symbol jal tak goleki iso mangku barang ora, simbole ono kok

  42. anotherorion says:

    thetrueideas said: Injih mas… *asal ngomen*

    halah mas syam ki

  43. enkoos says:

    matur nuwun juga. aku yo melu sinau dengan adanya sparring partner gini.

  44. anotherorion says:

    enkoos said: Huuuu…priyo sentimen. karo aku ra nganggo boso ngapak maneh, mongko ndisik jarene apene nyauti ngapak2 nggo aku.*melet*

    oh iya mbak kelalen kegawa jogjascripte sih, nek kang joy genah anu sesama ngapak sih mbak, nek nyong nanggepine ora ngapak ngko ya didupak lah wkwkwkwkwk

  45. anotherorion says:

    enkoos said: matur nuwun juga. aku yo melu sinau dengan adanya sparring partner gini.

    ha kiye mbak uwis bener kayane loh, njajal tulung dikoreksi ndipit bu guru

  46. enkoos says:

    anotherorion said: oh iya mbak kelalen kegawa jogjascripte sih, nek kang joy genah anu sesama ngapak sih mbak, nek nyong nanggepine ora ngapak ngko ya didupak lah wkwkwkwkwk

    yo mending yen didupak. yen diuntal piye jal. kwkwkwkwkwk…sido krowak tenan.

  47. anotherorion says:

    enkoos said: yo mending yen didupak. yen diuntal piye jal. kwkwkwkwkwk…sido krowak tenan.

    nek diuntal ya keloloden lah mbak wong gedene semene koh, sing mbener baen lah wkwkwkwkeh mbak MP3ne dagelan bahasa ngapak lho mbak, tak garansi wis nek ora ngguyu kemekelen gratis deh ulih nendang enyong

  48. dhekawe says:

    anotherorion said: ah ya pada baen, genah nek batirku bali ngomonge lu gua lu gua be diunekna keloloden roti.tau loh kang, batirku cewe anu nang jogja be kepethuk enggane gole ngomong ngejak basa endonesia, isin maring batire mbok, nyong ya bebeh wong kawit miyen nek jonjangane be ngapak? ya tetep tak ladeni ngapak suwe2 ya kanane keli, kawus koweh wkwkwkwk

    hahaha…. pada baen… kesuh banget lho… aku duwe kanca neng jkt, pada pada wong sedesa, tapi percakapan sedina dina, kae nganggo bahasa jakarte, tapi aku semaure tetep jawahan bae…. ha…!

  49. anotherorion says:

    dhekawe said: hahaha…. pada baen… kesuh banget lho… aku duwe kanca neng jkt, pada pada wong sedesa, tapi percakapan sedina dina, kae nganggo bahasa jakarte, tapi aku semaure tetep jawahan bae…. ha…!

    ya kaya critane kang rawins ana wong jakarta njaluk kuah be ngomongebu guwe minta tambah duduh dongya diwales eh lu jakarta gonggomannya mana sih wkwkwkwkwk wo jan gemblung

  50. defildaily says:

    maaf… room yg ngebahas padangscript di sebelah mana ya? qiqiqi :p

  51. enkoos says:

    ojo nyeluk buguru, podo sinaune ki eaku ra apal paten patenane. tapi secara sekilas, rodo aneh.yg bisa kulihat:kuwi yen diwoco dadinemurnuwun linake mabak.ma + suku = mu, jadi matur cara ngisinya:ma + (ta + suku + ra pangkon) atauma + (ta + suku + layar)nuwun cara nulisnya:(na + suku) + (wa + suku + na pangkon) atau(na + suku) + (wa + suku + layar)link, wah iki ra weruh. kan serapan dari bhs Linggismbak, juga ra weruh. kayaknya nih: ha + pepet + pangkon maku masih inget, ha di awal kata, yg tak berbunyi seperti aku, ada, ala (diwoco olo) pake hurup ha. Jadi kalau mbak, tinggal dipateni karo ma.

  52. Oaaahmmm…wis lancar a?

  53. anotherorion says:

    ja kuatir kang anggere tasih ana dewek nang MP pokoke ngapakisme mlaku terus, kuwe lik ihin, lik marno, kang semar kon pada ngengsreng ngeneh maning lah mbange umpel2an karo abegeh nang FB

  54. enkoos says:

    anotherorion said: eh mbak MP3ne dagelan bahasa ngapak lho mbak, tak garansi wis nek ora ngguyu kemekelen gratis deh ulih nendang enyong

    endi?njaluk aku

  55. anotherorion says:

    defildaily said: maaf… room yg ngebahas padangscript di sebelah mana ya? qiqiqi :p

    bentar nunggu romi paracetamol mampir dimari jeung 😀

  56. anotherorion says:

    enkoos said: ojo nyeluk buguru, podo sinaune ki eaku ra apal paten patenane. tapi secara sekilas, rodo aneh.yg bisa kulihat:kuwi yen diwoco dadinemurnuwun linake mabak.ma + suku = mu, jadi matur cara ngisinya:ma, ta + suku + ra pangkon atauma, ta + suku + layarnuwun cara nulisnya:na + suku, wa + suku + na pangkon atauna + suku, wa + suku + layarlink, wah iki ra weruh. kan serapan dari bhs Linggismbak, juga ra weruh. kayaknya nih: ha + pepet + pangkon maku masih inget, ha di awal kata, yg tak berbunyi seperti aku, ada, ala (diwoco olo) pake hurup ha. Jadi kalau mbak, tinggal dipateni karo ma.

    ha mbak evi sik nyanding bukune e, hooh kayane salah pas mbak karo link e kae, gole mateni nek konsonan dobel kelalen, mbang bambang jal dikoreksi sing mbener kepriwen?

  57. anotherorion says:

    bambangpriantono said: Oaaahmmm…wis lancar a?

    uwis ki

  58. galantv6 says:

    kalo saja aku bisa menguasai salah satu bahasa daerah…ya setidaknya jawa lah…payah deh 🙂

  59. anotherorion says:

    enkoos said: endi?njaluk aku

    kuwe nang postingan sebelah ngisor gari di pencet tombol play sebelah speakere baen

  60. anotherorion said: uwis ki

    Yo wis..giliranmu wae…aku lagi males posting

  61. anotherorion says:

    galantv6 said: kalo saja aku bisa menguasai salah satu bahasa daerah…ya setidaknya jawa lah…payah deh 🙂

    lah rika kan isa jawa yu? wonosoboanscript kan malah campurane jogjascript + ngapakscript

  62. anotherorion says:

    bambangpriantono said: Yo wis..giliranmu wae…aku lagi males posting

    wkwkwkwk gembus lah, adus mbang ngajar ora saiki?

  63. anotherorion said: wkwkwkwk gembus lah, adus mbang ngajar ora saiki?

    Aku wis nang kantor ndeng..

  64. enkoos says:

    anotherorion said: ha mbak evi sik nyanding bukune e, hooh kayane salah pas mbak karo link e kae, gole mateni nek konsonan dobel kelalen, mbang bambang jal dikoreksi sing mbener kepriwen?

    yeee enak aja, nyanding buku buat ngliat paten patenane. bukan ngliat semuanya.yang “mbak”, nggak ada di buku wekkk.itu berdasarkan daya ingat waktu dajarin jaman sekolah dulu. kan aku dah bilang, tandatangan pake honocoroko. evia kan gak ono honocoroko ne, dadi aku ngerti yen e = ha + pepet. yang “ma” di maturnuwun itu juga dah keliatan biangettt, soalnya dikasih suku. mestine kan ora.selebihnya, ngerpek. kwkwkwkwkwkw….

  65. anotherorion says:

    bambangpriantono said: Aku wis nang kantor ndeng..

    mruput men mbang? jam piro tekan kantor ki?

  66. enkoos says:

    anotherorion said: mruput men mbang? jam piro tekan kantor ki?

    kang Nono kan ngerangkep resik2 latar. njukuki godong, beling. kan turunan jaran kepang. kwkwkwkwkwk..

  67. ramarizana says:

    @defildaily :ayo kito ngecek pake bahaso minang,*brasa ada yg janggal.hihih.@Mas Riyo :bahasa Melayu peringkat brapa?jujur nie,*halaah kayak mau apaan aja*awal2 kuliah di Jogja saya gak suka denger bahasa Jawa,malah lebih suka denger orang ngomong Sunda,eh akhir2 ini malah menikmati,soalnya takut rugi 4 tahun di Jogja ra ngerti jowo blas. :d

  68. anotherorion says:

    enkoos said: yeee enak aja, nyanding buku buat ngliat paten patenane. bukan ngliat semuanya.yang “mbak”, nggak ada di buku wekkk.itu berdasarkan daya ingat waktu dajarin jaman sekolah dulu. kan aku dah bilang, tandatangan pake honocoroko. evia kan gak ono honocoroko ne, dadi aku ngerti yen e = ha + pepet.yang “ma” di maturnuwun itu juga dah keliatan biangettt, soalnya dikasih suku. mestine kan ora.selebihnya, ngerpek. kwkwkwkwkwkw….

    kuwe ma – matur ganti dewek mbak bar masang tu, ma ne ijig2 genti kaya kuwe nyong be bingung kuwe wong maune wis bener ma thok wkwkwkwkwkhooh ya berarti evia dadine epia no mbak? hooh kae sing mateni ma nek ketemu ba ne sing angel giye be tasih nggramak2 wong wis kelalen kodene nek hurupe sih mending tapi aksesorise kiye jenenge apa fungsine sing kepriwen tasih kelalen wkwkwkwkwk

  69. anotherorion said: mruput men mbang? jam piro tekan kantor ki?

    Yo nek sabtu senin mlebu isuk lah…

  70. enkoos said: kang Nono kan ngerangkep resik2 latar. njukuki godong, beling. kan turunan jaran kepang. kwkwkwkwkwk..

    Sampeyan sing ndandani atep yo Mbak? wkwkwkwkw

  71. anotherorion says:

    enkoos said: kang Nono kan ngerangkep resik2 latar. njukuki godong, beling. kan turunan jaran kepang. kwkwkwkwkwk..

    bambang kan ngrangkap mbukak gerbang mbak wkwkwkwkwk

  72. anotherorion says:

    ramarizana said: @defildaily :ayo kito ngecek pake bahaso minang,*brasa ada yg janggal.hihih.@Mas Riyo :bahasa Melayu peringkat brapa?jujur nie,*halaah kayak mau apaan aja*awal2 kuliah di Jogja saya gak suka denger bahasa Jawa,malah lebih suka denger orang ngomong Sunda,eh akhir2 ini malah menikmati,soalnya takut rugi 4 tahun di Jogja ra ngerti jowo blas. :d

    ha duetlah sama fifil, ntar klo uni intan sama romi kesini deh, eh ram postingin dong tentang minang, aku kan yo pengen ngerti, kata orang tak kenal maka tak sayang wkwkwk ora popo ram iso sinau kabeh malahane jadi kemana2 malah iso dapet banyak sedulur

  73. anotherorion says:

    bambangpriantono said: Yo nek sabtu senin mlebu isuk lah…

    apa ora kesuken jam yah mene?

  74. enkoos says:

    anotherorion said: bambang kan ngrangkap mbukak gerbang mbak wkwkwkwkwk

    oiyo, dekne kan sakti. mbukak gerbang nganggo untu. kwkwkwkwkw…

  75. anotherorion said: apa ora kesuken jam yah mene?

    Mlebu jam 7..cuma nang kos-an ambekan (lagian) lapo hahahahaa…tambah enak.

  76. defildaily says:

    @ramarizana :yuuk, kumpulkan pasukan :Daku nyiapin backsoundnya dulu… saluang hihi…

  77. enkoos said: oiyo, dekne kan sakti. mbukak gerbang nganggo untu. kwkwkwkwkw…

    Sakti mandraguna….dudu seksi mandraguna

  78. enkoos says:

    bambangpriantono said: Sampeyan sing ndandani atep yo Mbak? wkwkwkwkw

    kwkwkwkwkwk….isuk isuk penekan wuwungan, diseblak mbokku mengko

  79. ramarizana says:

    @Mas Priyo :hihihih,saya nulis tentang Minang?kapan2 yo. :d@defildaily :jan lupo masak randang samo dendeng batokok untuak tamu hadirin :d

  80. enkoos says:

    bambangpriantono said: Sakti mandraguna….dudu seksi mandraguna

    bolone gatotkoco. otot kawat balung wesi kulit seng untu beling.

  81. enkoos said: kwkwkwkwkwk….isuk isuk penekan wuwungan, diseblak mbokku mengko

    Lho, kan sampeyan serbaguna dan tahan lama (batere ABC le’e) wkwkwkww

  82. anotherorion says:

    bambang mending ngonlen baen ya hahahaha

  83. anotherorion says:

    halah meh ngomong seksi mandraguna ae kecandak ndisik

  84. enkoos says:

    anotherorion said: bambang mending ngonlen baen ya hahahaha

    ngonlen karo ngelen bemo alias ngernet. qiqiqiqiqi…..

  85. anotherorion says:

    defildaily said: yuuk, kumpulkan pasukan :Daku nyiapin backsoundnya dulu… saluang hihi…

    request lagunya chikita meidy aja kampuang nan jaoh di mato

  86. anotherorion says:

    ramarizana said: hihihih,saya nulis tentang Minang?kapan2 yo. :d

    hooh ndak popo eh kowe ki minang apa riau sih ram????*medun nyang kasihan razia KTP

  87. enkoos said: ngonlen karo ngelen bemo alias ngernet. qiqiqiqiqi…..

    Ndik kene genok bemo e mbak…yok opo rek? ehehehehe

  88. anotherorion says:

    enkoos said: bolone gatotkoco. otot kawat balung wesi kulit seng untu beling.

    mending kuwe nyong otot kawat balung thoklangsing poreper

  89. anotherorion says:

    enkoos said: ngonlen karo ngelen bemo alias ngernet. qiqiqiqiqi…..

    narik becak wkwkwkwkwk

  90. anotherorion says:

    bambangpriantono said: Ndik kene genok bemo e mbak…yok opo rek? ehehehehe

    mbecak baen mbang

  91. ipie says:

    iya bener Rio.. Beberapa kali kerja dibeberapa perusahaan.. Rata2 80perse pk bhs Jawa campur Sunda

  92. enkoos says:

    bambangpriantono said: Ndik kene genok bemo e mbak…yok opo rek? ehehehehe

    yo mbemo dewe ae. nyoh tak silihi bemo soko padang.

  93. ramarizana says:

    mana aja boleh :d

  94. enkoos says:

    anotherorion said: mbecak baen mbang

    bemo roda telu ae. antik kan.

  95. mutyach says:

    Tetapi Priyo termasuk salah satu Mper yang “ngacak2” bahasa….heuheu…

  96. enkoos says:

    anotherorion said: mending kuwe nyong otot kawat balung thoklangsing poreper

    masiyo otot kawat balung thok mangane koyok raksasa adine Rahwana, piye apene langsing. langsung iyo. kwkwkwkwkw…

  97. anotherorion says:

    ha klo ipie bahasa daerah yang dikuasai mana aja nih pie?doh malah modeme kacau nih

  98. anotherorion says:

    enkoos said: yo mbemo dewe ae.nyoh tak silihi bemo soko padang.

    bemo karo bajaj janjane pada apa beda sih mbak?

  99. anotherorion says:

    ramarizana said: mana aja boleh :d

    wah nek kopdar adu KTP wae nek gitu 😛

  100. anotherorion says:

    enkoos said: bemo roda telu ae. antik kan.

    nek rodane loro pit no mbak?

  101. anotherorion says:

    mutyach said: Tetapi Priyo termasuk salah satu Mper yang “ngacak2” bahasa….heuheu…

    wkwkwkwk mutia bikin aku malu2 meong aja nih

  102. anotherorion says:

    enkoos said: masiyo otot kawat balung thok mangane koyok raksasa adine Rahwana, piye apene langsing. langsung iyo. kwkwkwkwkw…

    maturnuwun mbak gak ngiro ada yang nganggep aku mirip wibisana*terharu*

  103. enkoos says:

    anotherorion said: bemo karo bajaj janjane pada apa beda sih mbak?

    mbuh Prie. Wis suwe ra nyupir bemo. pangkatku saiki mudun dadi kernet. kwkwkwkwkwk….sak ngertiku, bemo ki sik termasuk montor. soale iso atret. yen bajaj kan modifikasi soko brompit. ra iso atret. tapi ada perbedaannya persamaannya sih, sama sama bergetar yen ditumpaki. bar numpak bemo / bajaj, ngalamat yen mlaku sik ndredeg, kuping melu budeg efek seko getaran bajaj / bemo. kwkwkwkwkw..—edited yah—-bukan perbedaan tapi persamaan. nulis cepet nganti kamisosolen drijine

  104. enkoos says:

    anotherorion said: nek rodane loro pit no mbak?

    kan ono bemo sing roda papat. itu untuk membedakan bemo dan “bemo”.becak yo roda telu. milih endi? yen bemo boros bensin. nek becak iso nggo olahraga sisan. awakmu sing ngengkol, lumayan. entuk duwik, jangkep sewulan kentol keno nggo nyaduk maling.

  105. anotherorion says:

    enkoos said: mbuh Prie. Wis suwe ra nyupir bemo. pangkatku saiki mudun dadi kernet. kwkwkwkwkwk….sak ngertiku, bemo ki sik termasuk montor. soale iso atret. yen bajaj kan modifikasi soko brompit. ra iso atret. tapi ada perbedaannya sih, sama sama bergetar yen ditumpaki. bar numpak bemo / bajaj, ngalamat yen mlaku sik ndredeg, kuping melu budeg efek seko getaran bajaj / bemo. kwkwkwkwkw..

    wkwkwkwk nek sing nang jakarta kae bajaj ya?

  106. anotherorion said: maturnuwun mbak gak ngiro ada yang nganggep aku mirip wibisana*terharu*

    Otot kawat balung thok

  107. anotherorion says:

    enkoos said: kan ono bemo sing roda papat.itu untuk membedakan bemo dan “bemo”.becak yo roda telu. milih endi? yen bemo boros bensin. nek becak iso nggo olahraga sisan. awakmu sing ngengkol, lumayan. entuk duwik, jangkep sewulan kentol keno nggo nyaduk maling.

    lha kan nek becak anu pit ditambaih roda siji, tapi ono lho mbak becak motor, mutilasi motor2 pitung dadi tukang becake rasah ngonthel

  108. anotherorion says:

    bambangpriantono said: Otot kawat balung thok

    halah ndadak ditegeske meneh asem ik

  109. ramarizana says:

    oke.*nantangin*

  110. putrilan9it says:

    central of java baenlah

  111. anotherorion said: halah ndadak ditegeske meneh asem ik

    Wakakakakakka..nek ngglambyar mengko bingung

  112. ramarizana said: oke.*nantangin*

    Ini adu brondong-brondongan toh??*panggil reny*

  113. anotherorion says:

    sip deh klo da waktu ya

  114. anotherorion says:

    liya: ora ngapak dupak 😛

  115. enkoos says:

    anotherorion said: maturnuwun mbak gak ngiro ada yang nganggep aku mirip wibisana*terharu*

    lhoooo…sing penggaweane mangan thok kuwi lho. bukan wibisono. kumbokathokkkkkkk

  116. enkoos says:

    anotherorion said: wkwkwkwk nek sing nang jakarta kae bajaj ya?

    betolllll

  117. enkoos said: lhoooo…sing penggaweane mangan thok kuwi lho. bukan wibisono. kumbokathokkkkkkk

    Kumbokathok?? *ngumbar ngguyu sik*

  118. anotherorion says:

    reny jam yah mene wis mabok mbang, jare nang suarga wkwkwkwk ga ono suargo nang baciro kok

  119. anotherorion says:

    mbak evie: kumbokathok ga terdaptar nang BPS salahe gek sensus penduduk micek ae dadi ra didaftarke nang KK ne rahwana mbak wkwkwkwkwkwk

  120. anotherorion said: reny jam yah mene wis mabok mbang, jare nang suarga wkwkwkwk ga ono suargo nang baciro kok

    Gampang..bengine wae…wakakaakakakkk

  121. anotherorion says:

    ah dekne postingane dewe kerep diliwati kok, cah kae ki jyan

  122. ohtrie says:

    anotherorion said: nang muha ga ono e

    ya aja mung maringi conto nang Muha no nek ngendika nang Yoja ra ana kii…!!!

  123. enkoos says:

    ohtrie said: ya aja mung maringi conto nang Muha no nek ngendika nang Yoja ra ana kii…!!!

    padahal sekolah neng Yojo kan akeh yo Trekkkk.huuuu ancen si Priyo golek pembenaran.

  124. enkoos says:

    anotherorion said: mbak evie: kumbokathok ga terdaptar nang BPS salahe gek sensus penduduk micek ae dadi ra didaftarke nang KK ne rahwana mbak wkwkwkwkwkwk

    lhawong didaftar, abot turune. kebluk ancen.

  125. anotherorion says:

    ohtrie said: ya aja mung maringi conto nang Muha no nek ngendika nang Yoja ra ana kii…!!!

    ndilalah pas SMAku kan nang kono mas, mangkane aku herman

  126. anotherorion says:

    enkoos said: padahal sekolah neng Yojo kan akeh yo Trekkkk.huuuu ancen si Priyo golek pembenaran.

    lha kepriwen maning sekolahku biyen nang kono e, nek STMku sih diajar boso jowo 😀

  127. enkoos says:

    anotherorion said: batirku

    iki artine opo Pri? batur yo?batur ki yen coro jowo artine rewang.

  128. anotherorion says:

    enkoos said: lhawong didaftar, abot turune. kebluk ancen.

    ha kuwe mangkane berarti nyong senggantheng wibisana kan??cihuiy

  129. anotherorion says:

    enkoos said: iki artine opo Pri? batur yo?batur ki yen coro jowo artine rewang.

    batir = kanca mbakbatur = pawon

  130. enkoos says:

    anotherorion said: kanane keli, kawus koweh wkwkwkwk

    kanane keli = konone kelingan?kawus koweh = ?

  131. enkoos says:

    anotherorion said: ndipit

    iki artine opo?

  132. anotherorion says:

    enkoos said: kanane keli = konone kelingan?kawus koweh = ?

    kanane keli = sananya katut (keli nang kali)kawus koweh = sukurin luh 😀

  133. ohtrie says:

    enkoos said: padahal sekolah neng Yojo kan akeh yo Trekkkk.huuuu ancen si Priyo golek pembenaran.

    nah mulakno kuwi mBakkk, apameneh bagi rata alias generalisir iki lhooo…. “tak kiro kudune nang jogja ono jebule ora, malah diokehi sinau boso arabe apalan qur’an hadits ben dino wah ngasi mbalik ra apal meneh ki”blaik tenan….mbok sok dolan nang SMKI, SMSR utawa nang Taman Siswa kono taa….

  134. anotherorion says:

    enkoos said: iki artine opo?

    ndipit = ndisit = ndisik

  135. enkoos says:

    anotherorion said: keloloden

    tas ngrungokno wong banyumas ngomong kelolodan.anakku ngekek kemekelen. xixixixixi…

  136. enkoos says:

    anotherorion said: ndipit = ndisit = ndisik

    ndisit yen coro jowo = ndesit = ndeso banget

  137. ohtrie says:

    anotherorion said: ndilalah pas SMAku kan nang kono mas, mangkane aku herman

    nang UNY saiki kayane ya ana kok Prii, kae ponakanku ya gaweane nggon seni tari teteup wae sinau basa n aksara Jawa je…

  138. anotherorion says:

    ohtrie said: nah mulakno kuwi mBakkk, apameneh bagi rata alias generalisir iki lhooo…. “tak kiro kudune nang jogja ono jebule ora, malah diokehi sinau boso arabe apalan qur’an hadits ben dino wah ngasi mbalik ra apal meneh ki”

    ha yo dudu menggeneralisir mas, mindsetku teka nang jogja kudune kan boso jowone luwih okeh mbange cilacap, jebul tebluk tibone nang muha malah keloloden boso arab, nek smp ne ijih ono (adiku smp muga) nek sma ne ga ono, mbuh po karena dianggepe wis banyak siswa pendatang dadi ra diajarke po piye

  139. anotherorion says:

    enkoos said: tas ngrungokno wong banyumas ngomong kelolodan.anakku ngekek kemekelen. xixixixixi…

    ha tenan to garansi berarti nyong ora didupak mbok?

  140. enkoos says:

    ohtrie said: nah mulakno kuwi mBakkk, apameneh bagi rata alias generalisir iki lhooo…. “tak kiro kudune nang jogja ono jebule ora, malah diokehi sinau boso arabe apalan qur’an hadits ben dino wah ngasi mbalik ra apal meneh ki”

    wuihhh kapok yo Pri, dijewe Gotrekkkk.Yen tak pikir2, pusate boso Jowo kok angel sinau bojo Jowo, ra mlebu nalar tenan ki ye.Lha wong aku gawene bludusan neng pasar golek buku rombeng neng Yojo, sok nemu buku antik kae.

  141. anotherorion says:

    ohtrie said: nang UNY saiki kayane ya ana kok Prii, kae ponakanku ya gaweane nggon seni tari teteup wae sinau basa n aksara Jawa je…

    eh mas ponakanmu seni tari ta? ijih do kerep latian nang pendopo tedjakusuma ga? biyen sak urung dekanat FBS dibangun ki do latian nang kono aku kerep nonton, gandeng sebelahe gek dibangun dekanat debu thok do kabur siji2 penarine mbuh do latian nang ndi

  142. anotherorion says:

    enkoos said: ndesit

    nek ngapake ndeos mbak

  143. anotherorion says:

    enkoos said: wuihhh kapok yo Pri, dijewe Gotrekkkk.Yen tak pikir2, pusate boso Jowo kok angel sinau bojo Jowo, ra mlebu nalar tenan ki ye.Lha wong aku gawene bludusan neng pasar golek buku rombeng neng Yojo, sok nemu buku antik kae.

    wekekekek aku wae herman kok mbak, tak kiro telung taun kudune ono lah boso jowone jebul engga, soale ono matpel sik cuma diajarkan setaun thok seni musik biyen mung kelas 1 jebul kelas loro yo tetep ga ono boso jowo

  144. enkoos says:

    anotherorion said: nek ngapake ndeos mbak

    ndeos = ndesonek ndesit = ndeso bangetdadi boso ngapak ndeso banget opo Pri?

  145. anotherorion says:

    nek ndeso = ndesa mbakndeos kuwi sik ndesit

  146. enkoos says:

    asik rek, nambah vocab boso ngapaklagek entuk semen Pri,kamu = rikasaja = saja. contoh pemakaian. apa baen = apa sajakepiye = kepriwenmaneh = maningomong doang = gejus mbulusndisik = ndipitndeso = ndesandesit = ndeos

  147. anotherorion says:

    enkoos said: asik rek, nambah vocab boso ngapaklagek entuk semen Pri,kamu = rikasaja = saja. contoh pemakaian. apa baen = apa sajakepiye = kepriwenmaneh = maningomong doang = gejus mbulusndisik = ndipitndeso = ndesandesit = ndeos

    hehehe sip mbak, sering2 dolan nggone kang joyo kang santo karo kang rawins rame mbak nang kana basa ngapak thok

  148. nha… iki apik iki. Jempol!

  149. anotherorion says:

    denbagusediduk said: nha… iki apik iki. Jempol!

    hehehe nuwun kang 😀

  150. isaanshori says:

    punten ngiring sakedap nya..

  151. anotherorion says:

    isaanshori said: punten ngiring sakedap nya..

    iki sundascript kan is?sadekap artinya naon is?

  152. isaanshori says:

    anotherorion said: iki sundascript kan is?sadekap artinya naon is?

    sakedap = sediluk

  153. anotherorion says:

    isaanshori said: sakedap = sediluk

    Ok sip sip eh is kowe ki arek surabaya to?

  154. anotherorion says:

    loh koh nangis dek?

  155. dekmaniezt says:

    mung kelingan wae, smp-sma, nek ujian boso jowo, aku nggawe contekan sak mejo nganggo pensil 2B.makane apik terus T.T

  156. enkoos says:

    waqaqaqaqaq….HS e genti nggowo kentrung saiki. pe mbarang neng endi?

  157. tranparamole says:

    ih, namaku disebut2jiper kalau bikin beginianhe2padangscrit tak sekaya jawasama kayak bahasa indonesiakalo ditilik jaman dulu ada sih sansekerta dengan huruf palawa(?)nya. Terbukti dari prasasti kerajaan yang banyak ditemukan.Aku gak banyak paham ttg sejarah linguistiknya. He2.

  158. dayantolis says:

    parto ngapak script 😀

  159. dhekawe says:

    karto tuying…karto tuying ora mangkat….

  160. martoart says:

    sebelum belajar Javascript, ayo sinau ben tampilan homepagenya gak mbleber coy… hahahahahaa

  161. gopiet says:

    iya heran aku…… disini aja apada ngomong Java smua………….. Ora mudeng aku.. mana ga’ ada subtittlenya lagi….

  162. jaraway says:

    bwahahaha..istilah anyar javascript..wah, keren… mlbu 14 besar.. wiiiiiiii

  163. jaraway says:

    eh..aksara jawa iku entuk seka ndi?

  164. rembulanku says:

    sejak ikut ngempi bahasaku jadi carut marut ga karuanngomong dari bahasa jawa campur indo campur linggis rak karuantur sing cilaka cara penulisane.lha bahasa jawa [bukan aksara ha na ca ra ka] kadang pengucapan dan tulisan agak beda terutama latfal o yang ditulis a.pokoke ketik ae sing diucapke sing penting podho mudenge thohehehhehe jian salah kaprah kabeh

  165. faeryfar says:

    Kalau pake bahasa Jawa, tolong kasih terjemahan ya Pri…biar kita2 yang non Jawa ikutan ngerti 🙂

  166. gambarpacul says:

    nylekamin pisan….

  167. siwalan om piyoooo.. kirain javascript yg biasa kita makan sehari2 di lapie ini :p

  168. sariamelia says:

    Lha, kalo memang ndak dipake karena ndak ngerti gimana Ri? Hihihi…kamu bebas pake bahasa jawa sama aku. Ga masalah, paling aku cm manggut2, senyum. Cross check aja, ngerti ndak Mbak? Nanti aku jawab sambil senyum kalem ; “ndak”, :p

  169. wprazh says:

    lek wes kromo wah nyerah tenan, ra pati iso

  170. anotherorion says:

    dekmaniezt said: mung kelingan wae, smp-sma, nek ujian boso jowo, aku nggawe contekan sak mejo nganggo pensil 2B.makane apik terus T.T

    wakakakak ngopo ga nganggo pulpen sisan? men gampang disetip menghilangkan jejak yah?

  171. anotherorion says:

    enkoos said: waqaqaqaqaq….HS e genti nggowo kentrung saiki. pe mbarang neng endi?

    ha HS wingi kae gambare tugel mbuh kepriwen koh ya wis genti baen sisan

  172. anotherorion says:

    tranparamole said: ih, namaku disebut2jiper kalau bikin beginianhe2padangscrit tak sekaya jawasama kayak bahasa indonesiakalo ditilik jaman dulu ada sih sansekerta dengan huruf palawa(?)nya. Terbukti dari prasasti kerajaan yang banyak ditemukan.Aku gak banyak paham ttg sejarah linguistiknya. He2.

    mungkin cikal bakalnya emang bahasa sansekerta rom, klo dijawa ada juga bahasa jawa kawi (kuno) hurufnya masih pallawa

  173. anotherorion says:

    dayantolis said: parto ngapak script 😀

    wayangnya bingung ladalah dalangnya lebih bingung wkwkwkwkwk

  174. anotherorion says:

    dhekawe said: karto tuying…karto tuying ora mangkat….

    karto tuying lagi kipyik nang reboan pak 😀

  175. anotherorion says:

    martoart said: sebelum belajar Javascript, ayo sinau ben tampilan homepagenya gak mbleber coy… hahahahahaa

    iki mbleber yo kang? ra tau ngutak atik CSS e soale 😀

  176. anotherorion says:

    hehehe iya ila maafkeun yah? minta ajarin kang gerings, mas iwan po mbak wik ya 😀

  177. anotherorion says:

    jaraway said: bwahahaha..istilah anyar javascript..wah, keren… mlbu 14 besar.. wiiiiiiii

    sumbere nang link pertama mbak

  178. anotherorion says:

    jaraway said: eh..aksara jawa iku entuk seka ndi?

    seko mbak evie, kuwi sik link ziddu nyang komen

  179. anotherorion says:

    rembulanku said: sejak ikut ngempi bahasaku jadi carut marut ga karuanngomong dari bahasa jawa campur indo campur linggis rak karuantur sing cilaka cara penulisane.lha bahasa jawa [bukan aksara ha na ca ra ka] kadang pengucapan dan tulisan agak beda terutama latfal o yang ditulis a.pokoke ketik ae sing diucapke sing penting podho mudenge thohehehhehe jian salah kaprah kabeh

    wkwkwkwk mangkane nang mutia aku dibilang perusak boso, soale nek ngomong nang kene basane jlang jlangan campur mbaur ora jelas wkwkwkwk

  180. anotherorion says:

    faeryfar said: Kalau pake bahasa Jawa, tolong kasih terjemahan ya Pri…biar kita2 yang non Jawa ikutan ngerti 🙂

    oh ia ery maaf yah, kebiasaan nih n_n

  181. anotherorion says:

    gambarpacul said: nylekamin pisan….

    sirikithit masyiiir

  182. anotherorion says:

    mahasiswidudul said: siwalan om piyoooo.. kirain javascript yg biasa kita makan sehari2 di lapie ini :p

    selamat nin anda baru saja kelembon nggareng

  183. anotherorion says:

    sariamelia said: Lha, kalo memang ndak dipake karena ndak ngerti gimana Ri? Hihihi…kamu bebas pake bahasa jawa sama aku. Ga masalah, paling aku cm manggut2, senyum. Cross check aja, ngerti ndak Mbak? Nanti aku jawab sambil senyum kalem ; “ndak”, :p

    owalah mbak mbak, where are you come from ta mbak? satu kampung sama kang dayan kah?

  184. anotherorion says:

    wprazh said: lek wes kromo wah nyerah tenan, ra pati iso

    nganggo boso ngalaman wae mas 😀

  185. dekmaniezt says:

    luweh ketok nek nggo pensil 2B ketimbang nggo pulpen. Lagian kan iso dihapus, njuk diisi contekan fisika opo liyane :Dbuahahahaaa….tapi nek sing nganti sak halaman full, yo boso jowo,.Heran’e, aku mbien iso apal babad opo yo,,,pokmen jenis2 babad ngono lah…ono 20an,,, pas kelas 3 smp

  186. dekmaniezt says:

    goro-goro gambar…kene tak ajari ben rag mluber…

  187. anotherorion says:

    crito babad tanah jawa x dek? aku wae ga apal kok mung krungu2 waeeh ngko sik dek sinaune pending meh cuti ngempi ngasi senen ki

  188. dekmaniezt says:

    anotherorion said: ngko sik dek sinaune pending meh cuti ngempi ngasi senen ki

    selak kesuwen…tambahi css-mu saiki nun bagian ngisor:.replybodytext img {max-width:350px ! important;max-height:300px ! important; border:none;}

  189. gambarpacul says:

    anotherorion said: tapi setidaknya aku masih seneng ngobrol pake basa jawa biarpun mo dikatain kampungan kek, udik kek, ga nationality kek halah luweh ora urusan ora urunan, reang ya kampleng, senggol ya bacok angel2 temen.

    deneng postinge kiye nganggo basa indonesah……jotos miring sisan lah

  190. anotherorion says:

    wkwkwkwk la guweh mbok ana jawane lah 😛

  191. gambarpacul says:

    anotherorion said: wkwkwkwk la guweh mbok ana jawane lah 😛

    jawane sekutil tok m ong lah..

  192. agamfat says:

    Btw, Ajip Rosidi, budayawab Sunda yg lama di Jepang dan tiap tahun bikin Rancage Award utk sastra bahasa daerah, dia malah tinggal di Magelang, samping pesantren Pabelan. Anaknya ngajar disana. Nah, siapa yg tahu anaknya ini ya? Pabelan dulu terkenal sekali

  193. ooommmm piyyyyooooo *suara seram*

  194. afairy says:

    mampir mas,,,

  195. kecibung says:

    Aku ngak ngerti bahasa java, java barat, java tengah, Java timur, weleh mumet tenan.

  196. om piyo lagi puasa ngempi ampe hari seneeeennn.. wuakakakkakakakaakk *aku ngakak ampe sakit perut!*

  197. gopiet says:

    kena roaming dech masuk di sini….. 🙂

  198. fiachandra says:

    Selamat pagi Pri…Kamu termasuk mper yang suka bikin bahasa sendiri :))

  199. redtea4u says:

    anotherorion said: Penemuan terbesar umat manusia menurutku bukan bom nuklir, melainkan bahasa,

    Menarik sekali opini ini.Bisa jadi benar loh… karena manusia memang mahluk sosial. Manusia bisa hidup tanpa listrik tapi manusia gak bisa hidup sebagai manusia jika dia sendirian. Dan tanpa bahasa manusia susah berkomunikasi. Bahasa paling ekstrim menurutku adalah bahasa pikiran(telepati).Dan bahasa yg paling sedikit kosakatanya yg pernah aku pelajari adalah bahasa Indonesia. Bahasa itu banyak sekali menyerap kosa kata asing karena gk bisa ditemukan padanan katanya dlm bahasa Indonesia.

  200. anotherorion says:

    gambarpacul said: jawane sekutil tok m ong lah..

    nek kedawan mbok ndleder ndleder banjir maning priwen wkwkwkwk

  201. anotherorion says:

    agamfat said: Btw, Ajip Rosidi, budayawab Sunda yg lama di Jepang dan tiap tahun bikin Rancage Award utk sastra bahasa daerah, dia malah tinggal di Magelang, samping pesantren Pabelan. Anaknya ngajar disana. Nah, siapa yg tahu anaknya ini ya? Pabelan dulu terkenal sekali

    Rancage award? kepiye kuwi mas? khusus artikel bahasa daerah/ model gubahan2 mocopat barang

  202. anotherorion says:

    mahasiswidudul said: ooommmm piyyyyooooo *suara seram*

    hantunya ga bikin takut 😛

  203. anotherorion says:

    afairy said: mampir mas,,,

    siap mbak santi

  204. anotherorion says:

    kecibung said: Aku ngak ngerti bahasa java, java barat, java tengah, Java timur, weleh mumet tenan.

    eh putri rumahnya mana ta?

  205. anotherorion says:

    mahasiswidudul said: om piyo lagi puasa ngempi ampe hari seneeeennn.. wuakakakkakakakaakk *aku ngakak ampe sakit perut!*

    habis puasa lebaran nin, wah malem2 ujan2an cuma demi modem 😛

  206. anotherorion says:

    pake IM3 aja la xixixixixi

  207. anotherorion says:

    fiachandra said: Selamat pagi Pri…Kamu termasuk mper yang suka bikin bahasa sendiri :))

    hehehehe kebiasaan kok fia 😀

  208. anotherorion says:

    redtea4u said: Menarik sekali opini ini.Bisa jadi benar loh… karena manusia memang mahluk sosial. Manusia bisa hidup tanpa listrik tapi manusia gak bisa hidup sebagai manusia jika dia sendirian. Dan tanpa bahasa manusia susah berkomunikasi.Bahasa paling ekstrim menurutku adalah bahasa pikiran(telepati).Dan bahasa yg paling sedikit kosakatanya yg pernah aku pelajari adalah bahasa Indonesia. Bahasa itu banyak sekali menyerap kosa kata asing karena gk bisa ditemukan padanan katanya dlm bahasa Indonesia.

    hehehehe iya mbak, tanpa bahasa manusia ga mungkin bisa mencapai kemajuan secepat ini, mesthi susah klo mau ngajarin anaknya sesuatu tanpa media bahasaoh iya itu kenapa bangsa Indonesia disebut bangsa poliglot (kemampuan mengucapkan beragam bahasa) mungkin karena salah satu indikatornya ya karena banyak menyerap bahasa asing

  209. prahathea says:

    Sehari2 saya juga lebih suka ngomong pake bahasa daerah, bahasa Sunda.. Kapan2 mo belajar javascript ah..biar bisa komen pake bahasa Jawa.. 😀

  210. anotherorion says:

    prahathea said: Sehari2 saya juga lebih suka ngomong pake bahasa daerah, bahasa Sunda.. Kapan2 mo belajar javascript ah..biar bisa komen pake bahasa Jawa.. 😀

    aku malah pengen belajar bahasa sunda mbak asti dari dulu ga bisa2 hehe

  211. prahathea says:

    Sok atuh..kalo gitu mah kita bisa mulai program pertukaran pelajar 😀

  212. anotherorion says:

    wkwkwkwk nuhun atuh neng 😀

  213. prahathea says:

    anotherorion said: wkwkwkwk nuhun atuh neng 😀

    sami2…sawangsulna kang :))

  214. anotherorion says:

    sawangsulna artinya naon teteh?

  215. redtea4u says:

    anotherorion said: hehehehe iya mbak, tanpa bahasa manusia ga mungkin bisa mencapai kemajuan secepat ini, mesthi susah klo mau ngajarin anaknya sesuatu tanpa media bahasaoh iya itu kenapa bangsa Indonesia disebut bangsa poliglot (kemampuan mengucapkan beragam bahasa) mungkin karena salah satu indikatornya ya karena banyak menyerap bahasa asing

    coba cari terjemahannya dalam bahasa Indonesia:Aku kekunduran becakheheheketabrak jelas gak sama sama kekunduranatau contoh lain: interfacekalau di terjemahkan dengan antar muka, sepertinya memang agak memaksa.Tapi ya udah deh, emang bahasa persatuannya itu, mo gimana lagi:p

  216. anotherorion says:

    redtea4u said: coba cari terjemahannya dalam bahasa Indonesia:Aku kekunduran becakheheheketabrak jelas gak sama sama kekunduranatau contoh lain: interfacekalau di terjemahkan dengan antar muka, sepertinya memang agak memaksa.Tapi ya udah deh, emang bahasa persatuannya itu, mo gimana lagi:p

    wkwkwkwk aku tau nggawe QN ngene iki mbak wong mati kunduran becak eh lali tapi lhe do njawab piye lucu2 pokmen 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: