Ototdidak meneh: simulasi koneksi jaringan wireless

Klo ngomongin belajar jaringan komputer buat aku sendiri emang kendala, karena jaringan biasanya mensyaratkan adanya alat2 bantu macem kabel UTP, crimping tool, hub, switch, router, access point, server dsb. Mikir mo beli alat itu satu2 lha wong komputer dirumah wae kongking, mung siji cukup koneksi pake kabel cross wae beres, makanya klo harus ngajari switching, routing, po meneh nggawe hotspot yo kembang kempis lah.
Belum kondisi di lapangan, di SMKku yang dulu praktis peralatan jaringan cuma ada hub, crimping tool dan kabel, jadi nek dah ngomongin tentang MAN dan WAN ya ber-sastra komputer wae lah dudu teknik komputer, ngomyang di depan kelas.
Di SMK yang sekarang peralatan udah meningkat, kantor guru dah terinstalasi internet, access point, switch ke lab komputer, konco gurune yo alhamdulillah pinter2, jadinya muride beneran semangat sinau. Ming yo kuwi sik dadi masalahe lha guru sik siji iki ki jyan jih goblok tenanan je
Kemaren praktikum melakukan koneksi wireless dapet kendala, komputere gak ono WLAN card, ya wis klo gitu buat ndeteksi sinyal wirelessnya pake laptopku. Ning kok lha nomer IP access pointne mbuh nang ndi?
bermumet2 ria karo muride jebul gitu IP komputernya ku set DHCP dan ngetik IPConfig dari PC barulah ketahuan IP address access point, huft aman iso praktek. Dengan santai aku ngetik URL access pointne bul mbelgedhes, passworde ora gelem mlebu

Meskipun udah direset tetep aja gak mau login ke admin access point, ngotak atik access point bareng adek kelas yang ngguru disana emang tetep wae ora gelem ya wis akhirnya kemungkinan besok ngajarnya pake packet tracer wae lah
Packet tracer adalah software simulasi cisco networking academy, mungkin dipake buat orang2 yang nyari sertifikat cisco. Jadi sementara sekarang latihan sik nganggo packet tracer, isinya lumayan lengkap buat yang mau mempelajari jaringan ning yo kuwi gak koyo VMware yang bisa dipake buat ngenet beneran, simulasi ini gak bisa

bener2 konek ke internet, tapi cukuplah nggo latihan dewe neng ngomah

Advertisements
Comments
44 Responses to “Ototdidak meneh: simulasi koneksi jaringan wireless”
  1. huflepuff says:

    pertamax diamankan

  2. elok46 says:

    opo kuwi ora mudeng

  3. anotherorion says:

    mas haryo elok hehe

  4. tintin1868 says:

    walah bingung bacanya.. teknis ya..

  5. rawins says:

    untung bae ora kaya nangkene, ap bisa multilevel marketing sambung menyambung menjadi satu nganti mumet nek mulai interfrensi

  6. katerinas says:

    wah..komp nya ndak bisa nangkep sinyal wireless… Jd tiap guru pinjem laptopmu Yo?

  7. huflepuff says:

    byuh.. mas priyo teknik informatika atau teknik elektro?nang kampusku kalau bagian jaringan gini masuk informatika sih mas.ngelu juga mocoe :p

  8. anotherorion says:

    mbak tintin: iyo mbak

  9. anotherorion says:

    kang rawins: mulkilevel priwen? dinggo repeater mbarang apa?

  10. anotherorion says:

    mbak rien: ada laptop sekolah satu klo gurunya mau pake dah lumayan punya proyektor juga

  11. anotherorion says:

    mas haryo: hehe bukan 2 2 nya aku pendidikan teknik elektronika mas, elkone dapet informatika dikit2 yo dapet, lha justru elko kan jurusan mbahnya informatika, buktinya banyakan buku informatika ditulis mahasiswa elektro, nek buku elektro keknya lum pernah nemu bikinan mahasiswa tek.inf

  12. anotherorion says:

    gembus 2 paragrap mburi ki katut to, koneksine gek kacrrut je ah wis ben lah

  13. huflepuff says:

    memang benar sih. dulu teknik informatika ITS itu dari pecahan teknik elektro. saya gak terlalu ngeh soal jaringan. dulu cuma dapat pas semester 1. mau ngomong macem macem takut salah :p

  14. anotherorion says:

    iya jurusanku pecahan elko, sekarang elka buka prodi informatika, elko buka mekatronika hehe

  15. rawins says:

    anotherorion said: kang rawins: mulkilevel priwen? dinggo repeater mbarang apa?

    pokoke kang ap nang tower ditangkep pancarna maning. tangkep maning pancarna maning dst dst.. ngarep dewek mlayu bisa kaya sepur mburi dewek kaya keong. arep njajal nganggo wds, wis tau njajal..?

  16. huflepuff says:

    anotherorion said: iya jurusanku pecahan elko, sekarang elka buka prodi informatika, elko buka mekatronika hehe

    mbulet ae laan mas? ngkok ujung ujunge dimerger maneh?hahaaa

  17. jampang says:

    bukan bidang kerjaan šŸ™‚

  18. anotherorion says:

    kang rawins: blas durung oalah apa ora ben site dipasangi dewek2 baen sih? koneksi siji isa nggo sekota nek kaya kuwe carane

  19. anotherorion says:

    mas haryo: ketoke sih ngono, lha mboso mbukak t.inf 4 taun saiki elektronikane sik mulai ra payu, mung mbukak rong kelas thok

  20. anotherorion says:

    mas rifki: hehehe iya

  21. rawins says:

    anotherorion said: kang rawins: blas durung oalah apa ora ben site dipasangi dewek2 baen sih? koneksi siji isa nggo sekota nek kaya kuwe carane

    siji be sewulane 10jt…

  22. huflepuff says:

    anotherorion said: mas haryo: ketoke sih ngono, lha mboso mbukak t.inf 4 taun saiki elektronikane sik mulai ra payu, mung mbukak rong kelas thok

    Hehee.. kasian,nek aku biyen nang fisika ono 2 prodi, fissika MIPA karo fisika teknik. Tapi fisika MIPA ne ora payu.. akhire fisika teknik e dibuwak nang fakultas liyo.. hahaaa..

  23. anotherorion says:

    kang rawins: 10juta kuwe nganggo itung2an qouta kalimantan apa jawa?

  24. anotherorion says:

    neng UGM fisika teknik ketoke dilebokne teknik kok mas haryo nek iparku fisika murni neng mipa

  25. itapage says:

    baguslah bisa otodidak, saving money

  26. huflepuff says:

    anotherorion said: neng UGM fisika teknik ketoke dilebokne teknik kok mas haryo nek iparku fisika murni neng mipa

    Iyo, sama mas priyo, sekarang jurusanku masuk fakultas teknologi industri. kalau fisika murni masuk fakultas MIPA

  27. anotherorion says:

    mbak ita heeh šŸ˜€

  28. anotherorion says:

    eh yo mas haryo ki ITS po unair ta?

  29. huflepuff says:

    anotherorion said: eh yo mas haryo ki ITS po unair ta?

    hyaa.. aku UNY mas :p…

  30. huflepuff says:

    anotherorion said: hadezig

    Aku ITS mas priyo.. Teknik Fisika nang Indonesia mek ono 5. Salah sijine nang ITS..

  31. anotherorion says:

    ooo ngono to, diajari ngasi fiber optik ro laser enggak?

  32. huflepuff says:

    anotherorion said: ooo ngono to, diajari ngasi fiber optik ro laser enggak?

    Yoi mas, iku salah satu mata kuliah bidang minat fotonik.Single mode, multimode step index, multimode graded index…Laser juga ada mata kuliahnya sendiri.. Di elektro diajari juga ya?

  33. anotherorion says:

    ora, justru kuwi mlebu jurusan fisika maine laser ro fiber optik nggonaku maine mung kabel UTP hahaha payah

  34. huflepuff says:

    anotherorion said: ora, justru kuwi mlebu jurusan fisika maine laser ro fiber optik nggonaku maine mung kabel UTP hahaha payah

    konsentrasine kan beda beda mas.. aku yo tau diajari kabel koaksial sih, tapi dikit.Kalau di ITS, fiber optic dikembangkan sebagai sensor juga, misal : sensor temperatur, sensor strain, sensor humidity, dll.. hhee

  35. anotherorion says:

    weh menarik juga, ngertiku fiber optik ki bener2 mung nggo backbone internet e

  36. huflepuff says:

    anotherorion said: weh menarik juga, ngertiku fiber optik ki bener2 mung nggo backbone internet e

    yah, karena kami konsennya lebih ke instrumentasi mas priyo. jadi kalau bisa penelitian diarahkan untuk sistem pengukuran atau sistem pengendalian (kalau orang elektro ngomongnya sistem pengaturan, CMMIW). Fiber optic sudah buanyaaakk dipake buat sensor, jurnalnya ada ribuan. tapi kayaknya memang kurang terkenal ya? hehee

  37. anotherorion says:

    heeh nek di teknik elko/elka sistem kendali, n emang baru ngerti nek fiber optik ki yo iso dinggo sensor, berati nggo sensor cahaya yo mas haryo?

  38. itapage says:

    anotherorion said: mbak ita heeh šŸ˜€

    apaaaaaaaa…….

  39. huflepuff says:

    yoa mas.. biasanya pake laser. jadi perubahan nilai output fiber optic yang diterima detektor itu yang dijdikan dasar sensor.. hhee

  40. debapirez says:

    Ck..ck…canggih neh pak guru Priyo.di Jakarta ada bbrp seminar gratis yg diselnggarakan oleh Cisco.tp utk big client sich kebanyakan hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: